Transkrip wawancara bersama Nik Mahadi Nik Hassan ketua penyiaran TV Al-Hijrah Kelantan / Hasrul Bazli Bakar and Muhamad Hasnan Fitri Muhamad Hanapi - Bakar, Hasrul Bazli; Muhamad Hanapi, Muhamad Hasnan Fitri (Perpustakaan Tengku Anis, 2015)
Temubual ini adalah antara pelajar dan bersama tokoh "Nik Mahadi Nik Hassan" selaku bekas Ketua Penyiaran TV3 dan Ketua Penyiaran TV Al Hijrah sehingga sekarang untuk mengetahui sedikit sebanyak mengenai latar belakang beliau. Beliau adalah seorang wartawan yang mempunyai banyak pengalaman pahit dan manis beliau ketika berada di zaman pendidikan. Berdasarkan pengalaman dan liku kehidupan beliau sebagai seorang wartawan yang disegani masyarakat, beliau telah banyak menimba ilmu pengetahuan tentang kewartawan di Indonesia sebelum kembali ke Tanah Air untuk mencurahkan bakti beliau kepada masyarakat. Beliau telah berkongsi banyak ilmu untuk menjadikan setiap maklumat-maklumat mengenai isu semasa dapat dipaparkan kepada masyarakat di Malaysia. Beliau turut mengingati supaya masyarakat menghargai setiap berita yang dipaparkan di kaca telivision dan di dada-dada akhbar setiap hari.