Transkrip wawancara bersama Ruminah bte Sidek pelakon wanita veteran / Nor Ezzaty Hatiah Mohammad and Nurul Nadia Abdul Shukor - Mohammad, Nor Ezzaty Hatiah; Nurul Nadia, Abdul Shukor (Perpustakaan Tengku Anis, 2014)
Objektif pendokumentasian sejarah lisan ini dilakukan adalah untuk menghasilkan suatu dokumen lisan dari keterangan perseorangan, gambar atau dari keterangan saksi dalam bentuk rakaman atau transkrip. Bagi tugasan ini, Puan Ruminah bte Sidek seorang pelakon melayu veteran di tanah air kita telah di temu duga bagi mengetahui kisah latar belakang beliau, kerjaya beliau sebagai seorang pelakon dan pengalaman beliau di dalam kerjaya lakonan. Di awal pembabitan beliau di bidang lakonan, beliau berpeluang bekerja bersama dengan seniman negara iaitu Allahyarham Tan Sri P. Ramlee danjuga beliaujuga merupakan isteri kepada Allahyarham A.R Tompel.