Transkrip wawancara bersama Encik Shaffie bin Abdullah pembuat kraf bot tradisional Pulau Duyong / Muhammad Danial Mohd Khalil and Syed Mohd Aisar Syed Mokhlis - Mohd Khalil, Muhammad Danial; Syed Mokhlis, Syed Mohd Aisar (Perpustakaan Tengku Anis, 2016)
Temubual ini adalah antara tokoh pertukangan bot tradisional iaitu Encik Shaffie Bin Abdullah dan pelajar dari Fakulti Pengurusan Maklumat, Kajian ini bertujuaan untuk mendapatkan maklumat mengenai tokoh pertukangan bot tradisional untuk dijadikan bahan sejarah dan rujukan kepada penyelidik, pelajar dan untuk generasi akan datang. Temubual int dijalankan di Pulau Duyong yang terletak di Kuala Terengganu. Pulau Duyong merupakan tempat yang tidak asing dalam sector pertukangan bot dan kawasan nelayan. Hast! dari temubual ini adalah dapat mengenal pasti jenis-jenis bot tradisional di Terengganu yang bergitu unik dari segi pembinaan yang tidak menggunakan pelan. Dapat mempelajari cara pembuatan bot tradisional dan sebagainya.