ICS451 : Ulum al-Hadis / Academy of Contemporary Islamic Studies (ACIS) - UiTM, Academy of Contemporary Islamic Studies (ACIS) (Universiti Teknologi MARA (UiTM), 2023)
Kursus ini menerangkan pengenalan Ulum al-Hadis, jenis-jenis Ilmu Hadis dan sejarah penulisan al-Hadis. Kursus ini juga menjelaskan peranan al-Hadis, asbabul wurud dan kategori hadis serta menghuraikan jenis-jenis hadis, perawi dan kitab-kitab hadis muktabar