Masalah penggalakkan pemasaran filem Melayu di Malaysia / Wan Muhammad Wan Sulong ... [et al.] - Wan Sulong, Wan Muhammad; Othman, Roslan; Ahmad, Natila; Man, Shuani; Abd. Rashid, Abd. Razak (1984)
Pengujudan dunia perfileman melayu bukanlah satu perkara baru. Industri perfileman melayu di Malaysia telah menempuhi suatu zaman yang panjang. la bermula sebelum perang dunia yang kedua lagi sehingga mencapai zaman kegemilajjgan sekitar tahun-tahun lima puluhan yang pada masa itu berpusat di Studio Jalan Ampas, Singapura.