Majlis menandatangani memorandum persefahaman (MoU) dan memorandum of agreement (MoA) di antara Universiti Teknologi MARA dan University of Muhammadiyah Malang, Indonesia. (20 Januari 2023) / Dr. Rusnani Ab Latif - Ab Latif, Rusnani (Universiti Teknologi MARA (UiTM), 2023)
Hasil inisiatif Fakulti Sains Kesihatan , Universiti Teknologi MARA Cawangan Pulau Pinang, Kampus Bertam satu memorandum persefahaman (MoU) dan Memorandum of Agreement (MoA) bakal terlaksana bersama Faculty of Health Sciences, University Of Muhammadiyah Malang, Indonesia. Pihak pengurusan Universiti Teknologi MARA Cawangan Pulau Pinang, Kampus Bertam telah dijemput ke majlis upacara menandatangani memorandum persefahaman (MoU) dan Memorandum of Agreement (MoA) yangakan berlangsung di University Of Muhammadiyah Malang, Indonesia pada 20 hb Januari 2023; di mana Dr. Rusnani Ab Latif sebagai Ketua Projek Geran Padanan. Pada hari tersebut juga Simposium Antarabangsa 2023 diadakan. lanya merupakan program anjuran bersama Fakulti Sains Kesihatan, Universiti Teknologi MARA Cawangan Pulau Pinang, Kampus Bertam bersama Fakulti Sains Kesihatan, University Of Muhammadiyah Malang, Indonesia. Objektif utama program Simposium Antarabangsa ini adalah untuk berkongsi ilmu pengetahuan dan kemahiran berkenaan teori dan praktis di dalam bidang Obstetrik dan Gynaecologi di institusi pengajian tinggi. Beberapa orang pensyarah daripada Universiti Teknologi MARA Cawangan Pulau Pinang telah dijemput untuk menjadi Keynote Speakers, diantaranya: Ts. Dr. Wan Ismahanisa Ismail; Dr. Rusnani Ab Latif; Ts. Dr. Nadiatul Syima Mohd Shahid dan Norasma Bakar.