UiTM jalinkan kerjasama dengan 3 buah universiti di Turkiye / Zamri Ahmad - Ahmad, Zamri (Universiti Teknologi MARA (UiTM), 2022)
TURKIYE, 27 JULAI 2022 Universiti Teknologi MARA menerusi cawangannya di Pulau Pinang telah melebarkan jaringan kolaboratif dengan tiga (3) buah universiti tempatan. di negara Turkiye baru-baru Ini. Universiti yang dimaksudkan ialah Istanbul Sabahattin Zaim University (IZU), Canakkale Onsekiz Mart University (COMU) dan Eskisehir Osmangazi University (ESOGU). UiTM diwakili oleh Profesor Madya Ir. Dr. Ahmad Rashidy Razali, Timbalan Rektor (Hal Ehwal Akademik) Menjalankan Tugas-Tugas Rektor UiTM Cawangan Pulau Pinang yang juga mewakili Profesor Datuk Ts. Dr. Hajah Roziah Mohd Janor, Naib Canselor UiTM. Turut serta 6 orang delegasi UiTM dari pelbagai bidang pengajian antaranya Pengurusan dan Perniagaan, Hotel dan Pelancongan serta Pengajian Islam Kontemporari.