Nota persefahaman (NoU) di antara UiTMCPP dan BPLTV bagi memperkasa agenda TVET negara / Nur'Hidayah Che Ahmat - Che Ahmat, Nur'Hidayah (Universiti Teknologi MARA (UiTM), 2020)
Setelah hampir dua tahun menjalinkan kerjasama dengan kolej-kolej vokasional di seluruh Malaysia, Universiti Teknologi MARA Cawangan Pulau Pinang dibawah Pusat Pendidikan dan Latihan Teknikal Vokasional Aras Tinggi (atau High-End TVET Centre) telah berjaya memeterai Nota Persefahaman (MoU) dengan Bahagian Pendidikan dan Latihan Teknikal Vokasional, Kementerian Pendidikan Malaysia. Majlis ringkas ini dianjurkan oleh pihak BPLTV di Putrajaya, yangdiketuai oleh Dr. Muhammad Ali Halim bin Sirat (Penolong Pengarah Unit Kerjasama dan Hubungan Industri) dan En. Suraimi Rithwan (Ketua Penolong Pengarah, Sektor Hubungan Industri dan Agensi LuarJ. Pengurusan tertinggi BPLTV diwakili oleh Tuan Haji Azman bin Haji Adnan [Pengarah) dan Puan Rose Lina Ismail (Ketua Penolong Pengarah UPPTVET), Manakala jemputan daripada UiTMCPP adalah terdiri daripada ProfesorDr. Salmiah Kasolang (RektorJ, Profesor Madya Ir. Dr. Ahmad Rashidy Razali (Timbalan Rektor Hal Ehwai Akademik), Dr. Nur'HidayahChe Ahmat (Koordinator HE-TVET Centre), Profesor Madya Dr. Abdul Hadi, dan Puan Melinda @Siti Asmah Yunos. Majlis ini dilangsungkan dalam suasana norma baharu bagi menghormati Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan {PKPP) yang telah diumumkan oleh Kerajaan Malaysia bermula 10hb Jun hingga 31 Ogos 2020,