Sambutan pengguna kereta berenjin petrol terhadap stesen servis Petronas di Kepong / Muhamad Omar ... [et al.] - Omar, Muhamad; Othman, Jamaludin; Dali, Azizan; Ismail, Rozita (1985)
Pada 17hb Ogos 1974, Perbadanan Minyak Malaysia telah ditubuhkan sebagai satu agensi Kerajaan yang tunggal untuk memenuhi cita-cita negara dalam penyertaan seluasnya untuk mencarigali dan penghasilan petroleum dalam negeri . la telah diberi nana PETRONAS iaitu nana singkat bagi Petroleum Nasional Berhad di nana ia telah didaftarkan di bawah Akta Syarikat-syarikat 1965.