Dari sukarelawan MSSM ke KARISMA / Razif Sazali and Mai Dhaniah Meor Ab. Rahim - Sazali, Razif; Meor Ab. Rahim, Mai Dhaniah (Universiti Teknologi MARA Negeri Sembilan Branch, Seremban Campus, 2024)
Dahulu, Noor Nada Hazirah Binti Abdul Rahman atau lebih mesra dipanggil Nada, pernah menjadi sukarelawan di Majlis Sukan Sekolah Malaysia (MSSM). Sebagai anak Johor, pengalamannya di MSSM menarik minatnya untuk terlibat dalam KARISMA kali ini. Beliau, seorang pelajar Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian) Biologi di Fakulti Sains Gunaan, Kampus Kuala Pilah, sangat teruja dengan peluang untuk menimba ilmu dalam bidang yang berlainan. Ditugaskan dalam bahagian fotografi dan dokumentasi, Nada mendapati pengalaman ini memperkukuhkan kemahiran fotografinya. Apabila ditanya mengapa dia mahu menjadi sukarelawan, Nada berkata, "Saya ingin mendapatkan pengalaman mengendalikan kejohanan besar di peringkat universiti. Negeri Sembilan menjadi tuan rumah, dan saya tidak boleh melepaskan peluang ini untuk menyumbang kepada kejayaan kejohanan ini." Menurutnya, menjadi sukarelawan adalah peluang keemasan untuk terlibat secara langsung dalam komuniti. "Sukarelawan membantu komuniti menjayakan program yang memberi kebaikan sejagat. Dengan semangat sukarelawan, kita dapat memupuk sikap perpaduan dan bekerjasama," kata Nada.