Nurain dinobatkan sebagai sukarelawan cemerlang / Dr. Mohamad Firdaus Ahmad, Siti Aida Lamat and Nur Syazwani Zulaikha Safwan - Ahmad, Mohamad Firdaus; Lamat, Siti Aida; Safwan, Nur Syazwani Zulaikha (Universiti Teknologi MARA Negeri Sembilan Branch, Seremban Campus, 2024)
Nurain Binti Shamsur Anuar, seorang pelajar semester 3 jurusan Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Sukan di Fakulti Sains Sukan dan Rekreasi, juga merupakan seorang pelajar yang aktif sebagai Komander UiTM telah menyertai aktiviti sukarela sejak tahun 2022. Minat mendalam terhadap sukarelawan sukan mendorong Nurain untuk terlibat dalam kejohanan bertaraf antarabangsa seperti Kejohanan Asian Track & Para Cycling dan Kejohanan Mirnawan Cup dimana beliau memberikan sumbangan kepada Majlis Sukan Negara (MSN) dengan membantu memastikan kelancaran kejohanan tersebut. Beliau juga pernah terlibat sebagai sukarelawan di dalam Kejohanan Peringkat MSSM Pendidikan Khas, Negeri Sembilan yang boleh dikategorikan sebagai pengalaman beharga yang berbeza daripada kejohanan sukan lain.