Sukarelawan Komander Kesatria: dari padang kawad ke gelanggang sukan mahasiswa (KARISMA) 2024 / Kapten Muhamad Affandi Ahmad (B) and Al Ariff Johan Mohd Sabri - Ahmad (B), Muhamad Affandi; Mohd Sabri, Al Ariff Johan (Universiti Teknologi MARA Negeri Sembilan Branch, Seremban Campus, 2024)
Karnival Sukan Mahasiswa (KARISMA) 2024 telah berlangsung pada 25 Februari- 4 Mac 2024 bertempat di negeri Tanah Beradat, UiTM Cawangan Negeri Sembilan bagi edisi kali ke-29 melibatkan penyertaan dari 14 kampus cawangan seluruh Malaysia. Temasya ini merupakan temasya sukan utama dalam kalendar sukan UiTM dalam memberi peluang kepada mahasiswa menjadi atlet mewakili kampus cawangan masing-masing. Di sebalik kejayaan penganjuran KARISMA 2024, sukarelawan KARISMA memainkan peranan yang sangat penting dalam memastikan kejayaan keseluruhan penganjuran dari awal hingga bendera temasya kejohanan diturunkan. Seramai 140 orang sukarelawan KARISMA 2024 adalah terdiri daripada Komander Kesatria Kampus Seremban dan Kampus Rembau. Mereka merupakan mahasiswa yang menganggotai Badan Beruniform Kesatria dan mempunyai sejarah penubuhan seawal tahun 1976 dan terus berkembang serta memberi sumbangan yang sangat besar kepada UiTM secara khususnya. Dalam konteks ini, peranan Komander Kesatria sebagai sukarelawan sangat dihargai dari segi pengorbanan masa, tenaga dan cabaran sepanjang temasya berlangsung, mereka tetap setia menabur bakti.