Peranan dan penglibatan wanita di dalam industri pengiklanan satu tinjauan / A. Rahman Musbah ... [et al.] - Musbah, A. Rahman; Abdul Hamid, Azmi; AHmad@Mohamed, Noraini; Mohd. Ghazali, Thuraiya; Hashim, Zainal Hasfi (1988)
Tajuk ini dipilih kerana kami merasakan satu keperluan bagi meninjau sejauhmanakah penglibatan kaum wanita itu telah disalahgunakan atau mereka ini menyalahgunakan tanggangjawab mereka sebagai pengeluar barangan dan pembuat iklan. Tinjauan dalam aspek ini perlu dibuat kerana sejak akhir akhir ini tokoh-tokoh politik wanita sering menyuarakan rasa tidak puas hati mereka tentang bagaimana wanita telah dipergunakan di dalam industri pengiklanan. Terdapat banyak laporan-laporan dan pendapat-pendapat yang mengatakan nilai-nilai wanita yang melibatkan diri di dalam industri pengiklanan. telah merosot. Persoalan yang timbul adakah kebenaran dalam laporan-laporan ini dan jika ada sejauh mana, kebenarannya. Adalah menjadi harapan kami dengan kajian yang dibuat ini dapat kami membuat kesimpulan yang boleh digunakan untuk menyokong ataupun membidas laporan-laporan tersebut.