Penggunaan YouTube di dalam Pengajaran dan Pembelajaran (PdP) / Sri Yusmawati Mohd Yunus ... [et al.]. - Mohd Yunus, Sri Yusmawati; Yusof, Rozianiwati; Abdul Rahman, Normaziah; Hashim, Norhafizah; Aziz Fadzillah, Nor Azlina (Academy of Language Studies, Universiti Teknologi MARA Negeri Sembilan Branch, Rembau Campus, 2024)
YouTube merupakan platform video yang membolehkan pengguna menonton, berinteraksi serta memuatnaik pelbagai jenis kandungan video yang diminati. YouTube telah menjadi salah satu laman web popular di dunia dengan menawarkan pelbagai kandungan video bagi muzik, vlog, tutorial serta video pendidikan. Bagi generasi muda ketika ini, ia telah menjadi trend dan mereka sangat gemar menggunakan aplikasi media sosial seperti TikTok, Instagram dan YouTube untuk berinteraksi dan berkongsi rutin harian. Ini memberi ilham kepada tenaga pengajar menggunakan pendekatan itu untuk sesi Pengajaran dan Pembelajaran (PdP).