Kem Bestari Solat di Sekolah Kebangsaan Yamtuan Lenggang, Tanjung Ipoh / Norshida Hashim and Syahirah Almuddin - Hashim, Norshida; Almuddin, Syahirah (Academy of Language Studies, Universiti Teknologi MARA Negeri Sembilan Branch, Rembau Campus, 2024)
Persatuan Bahasa Arab Kampus Kuala Pilah melalui Akademi Pengajian Bahasa Kampus Kuala Pilah telah menerima jemputan dari Sekolah Kebangsaan Yamtuan Lenggang sebagai fasilitator Kem Bestari Solat Peringkat Sekolah 2023. Kem ini telah berlangsung pada 14 Oktober 2023 bermula jam 8 pagi sehingga jam 1 tengahari bertempat di sekitar sekolah tersebut. Seramai 20 orang pelajar daripada Persatuan Bahasa Arab dan 2 orang pensyarah Bahasa Arab Kampus Kuala Pilah telah terlibat sebagai fasilitator dalam kem tersebut. Pelajar sekolah yang mengambil bahagian dalam kem Bestari Solat adalah seramai 83 orang peserta melibatkan pelajar tahap 1 dan tahap 2.