Kajiselidik terhadap keberkesanan sistem kaunter di Institut Teknologi MARA / Abdul Rahman Abdullah - Abdullah, Abdul Rahman; Othman, Haliza; Mohd Awal, Azman; Ibrahim, Saripah; Mohamad, Roslan (1992)
Perkhidmatan kaunter mempunyai fungsi yang begitu penting dalam perkhidmatan awam masakini. Walaupun sistemnya diperbaiki dari masa ke semasa tetapi masih ada juga kritikan-kritikan yang disuarakan oleh masyarakat Malaysia yang masih tidak berpuashati terutamanya dalam perkhidmatan yang dikendalikan oleh sektor kerajaan. Oleh itu, para penulis ingin mendapatkan jawapan yang jelas berkaitan dengannya. Melalui kajiselidik keberkesanan sistem perkhidmatan kaunter di ITM akan dapat menjawab sedikit-sebanyak persoalan ini secara umumnya. Di samping itu, para penulis juga ingin mengemukakan beberapa idea yang boleh dimanfaatkan oleh pihak pentadbiran ITM untuk mengatasi masalah yang sedia ada.