Transkrip wawancara bersama Encik Haji Hamzah bin Yusoff pemuzik bebas alat muzik tradisional / Ahmad Fauzi Ahmad Taufek, Muhammad Nor Nabihan Norzeri and Muhammad Muhaimin Nizar Mohamad Sukri - Ahmad Taufek, Ahmad Fauzi; Norzeri, Muhammad Nor Nabihan; Mohamad Sukri, Muhammad Muhaimin Nizar (Perpustakaan Tengku Anis, 2023)
Temubual yang akan dijalankan bersama Encik Haji Hamzah bin Yusoff atau lebih dikenali sebagai Pak Jah Gelang Mas bertujuan untuk mengetahui latar belakang dan pengalaman beliau tentang alat muzik tradisional. Encik Hamzah mahir dalam bermain alat muzik dikir barat sejak berusia 18 tahun lagi dan pernah menjadi pemuzik utama bagi alat muzik rebana ibu dikir barat pelbagai tokoh tersohor dalam bidang dikir barat. Adalah diharapkan supaya hasil kajian ini mampu menjadi sumbangan literasi ilmiah yang bermanfaat untuk digunakan dalam kajian ilmiah serta bahan rujukan bagi individu, kumpulan, dan organisasi tertentu.