Pameran poster projek pelajar tahun akhir bagi program CS241, CS248, CS249 dan CS290, Kampus Seremban / Zati Aqmar Zaharudin ... [et al.]. - Zaharudin, Zati Aqmar; Md Yasin, Zaitul Anna Melisa; Shafie, Nur Amalina; Mohd Yusop, Noorezatty; Ab Malek, Isnewati; Januri, Siti Sarah; Ab Malek, Haslinda; Jamidin, Jaida Najihah; Amit, Norani; Sharil, Fatimah Shahirah; Maasar, Mohd Azdi; Awang, Noorehan; et al. (Academy of Language Studies, Universiti Teknologi MARA Negeri Sembilan Branch, Rembau Campus, 2024)
Projek tahun akhir merupakan salah satukomponen penyelidikan yang berteraskan akademik. Bagi peringkat Sarjana Muda, komponen ini dijalankan secara ringkas dan tidak begitu mendalam, namun cukup jitu bagi membuka ruang persoalan subjektif yang mencabar minda dan menguji kebolehan pelajar-pelajar berfikir secara kritis dan kreatif. Kebolehan deduksi, kemahiran sintesis dan membuat keputusan yang optimal adalah diantara objektif yang digarapkan apabila menceburi bidang ini. Rentetan itu, penglibatan pelajar secara langsung dalam penyelidikan amatlah penting dan wajar bagi memastikan nilai-nilai estetik diterapkan, terutamanya dalam meningkatkan kebolehan membuat keputusan selain menerapkan daya saing yang sihat sesama mereka.