AKNC 2022 Pusat Asasi UiTM: pengurusan dan pembangunan pelajar - UiTM, Pusat Asasi UiTM (Universiti Teknologi Mara (UiTM), 2022)
Laporan AKNC 2021 kali ini tertumpu kepada pembangunan pelajar sepanjang 2021. Bertemakan “Menggilap Permata”, pelbagai inisiatif strategik (IS) telah dilaksanakan berkaitan dengan pembangunan pelajar sepanjang tahun 2021. Walaupun mengalami kekangan disebabkan pandemik COVID-19 dalam tahun 2020 dan 2021, usaha untuk melaksanakan pembangunan pelajar tetap diteruskan dengan mengikut Prosedur Operasi Standard (SOP) yang telah ditetapkan oleh pihak UiTM.