Syarahan jemputan bersama pensyarah dan pelajar Universitas Negeri Malang, Indonesia / Dr. Siti Hajar Alias and PM Ts ChM Dr. Sheikh Ahmad Izaddin Sheikh Mohd Ghazali - Alias, Siti Hajar; Sheikh Mohd Ghazali, Sheikh Ahmad Izaddin (Academy of Language Studies, Universiti Teknologi MARA Negeri Sembilan Branch, Rembau Campus, 2024)
Tanggal 30 November 2023 yang lalu, seorang pensyarah kimia dari Pusat Pengajian Kimia dan Alam Sekitar (PPKAS) telah dijemput untuk berkongsi ilmu bersama pelajar-pelajar dan pensyarah di Universitas Negeri Malang, Indonesia. Program ini dianjurkan oleh Fakulti Matematika dan Ilmu Pengetahuan Alam (FMIPA), Universitas Negeri Malang, Indonesia diatas kapasiti kepakaran bidang logik kabur. Program syarahan ini telah berlangsung selama 2 hari dan dikendalikan oleh moderator iaitu Prof. Dr. Muntholib. Pada hari pertama syarahan adalah berkisar mengenai pengenalan dan aplikasi logik kabur di dalam bidang penyelidikan sains dan sains sosial. Contoh-contoh penyelidikan dan penerbitan berimpak tinggi di dalam bidang sains dan bidang sains sosial juga dibincangkan di dalam syarahan ini. Seramai 70 pelajar dan pensyarah dari Fakulti Matematika dan Ilmu Pengetahuan Alam, Universitas Negeri Malang, Indonesia telah turut serta mengikuti program ini.