Kajian sikap minda di kawasan parlimen Jeli Kelantan / Prof. Madya Dr. Hussin @ Mohamad Ab Rahman … [et al.] - Ab Rahman, Hussin @ Mohamad; Shukri Salleh, Muhammad; Yusoff, Zulkarnain; Nik Ismail, Nik Rozhan; Yusoff, Mohd Zahari; Ab Ghani, Abu Sufian (2003)
Projek penyelidikan ini adalah merupakan satu program bersama yang melibatkan BTN Negeri Kelantan, UMNO Bahagian Jeli dan UiTM Machang. Kawasan Parlimen Jeli adalah merupakan satu kawasan yang strategik dan membangun kerana kedudukannya yang berhampiran dengan negara Thailand. Ia juga menjadi pusat kegiatan ekonomi di samping lokasinya yang terletak di laluan utama lebuhraya timur-barat. Kawasan Parlimen Jeli juga merupakan kawasan Dato' Mustapha Bin Muhamad iaitu Pengerusi Eksekutif Majlis Tindakan Ekonomi Negara (MTEN) dan beliau juga adalah Ketua Badan Perhubungan UMNO Negeri Kelantan. Oleh itu kajian ini dilaksanakan bagi mencapai beberapa objektif utama.