AKNC 2023 Universiti Teknologi MARA (Perak): pengajaran & pembelajaran - UiTM, Cawangan Perak (Universiti Teknologi MARA, Perak, 2023)
Pendekatan sistematik melalui transformasional berimpak tinggi oleh Rektor bersama enam ahli Pengurusan Eksekutif dalam merancang, mensasarkan agenda dan melaksanakan pelan tindakan UiTM bersama ketua bahagian, fakulti, jabatan dan unit ke arah mencapai Globally Renowned University 2025. Bahagian Hal-Ehwal Akademik (HEA) UiTMCP dipertanggungjawabkan untuk memastikan Pengajaran dan Pembelajaran (PdP) di UITMCP sentiasa terkehadapan dan terserlah di persada global melalui penetapan visi, misi, pelan tindakan strategik (SAP) dan Objektif Kualiti (OK). UiTMCP menerajui dinamisme bumiputera yang tangkas dan profesional bertaraf dunia dan memenuhi aspirasi kompetensi global. Pendekatan kepimpinan instruksional diamalkan bersama nilai murni ESI-iDART, diintegrasikan dengan inovasi kepada warga dalam pembudayaan kerja dan pelunasan tugas yang diamanahkan.