Teks ucapan perasmian sambutan Israk Mikraj Hospital Al-Sultan Abdullah (HASA) UiTM dan majlis pelancaran hospital mesra ibadah / Prof. Datuk Dr. Shahrin Sahib @ Sahibuddin - Sahib @ Sahibuddin, Shahrin (2024)
Bersyukur ke hadrat Allah SWT, atas limpah dan kurnia-Nya, kita dapat berkumpul bersama mengimarahkan Majlis Sambutan Israk dan Mikraj serta Pelancaran Hospital Mesra Ibadah Hospital Al-Sultan Abdullah UiTM pada pagi Jumaat yang penuh barakah ini. Seperti yang kita sedia maklum, hospital ini telah beroperasi bermula pada 5 April 2021. Belum sampai tempoh tiga tahun, HASA dilihat sangat komited mengembangkan operasi tanpa mengabaikan aspek kerohanian dalam menyediakan fasiliti dan perkhidmatan kepada pesakit.