Teks ucapan sempena simposium memperingati Tan Sri A. Samad Ismail: wartawan, cendekiawan awam, negarawan / Prof. Datuk Dr. Shahrin Sahib @ Sahibuddin - Sahib @ Sahibuddin, Shahrin (2024)
Pertamanya, saya ingin mengambil kesempatan Yang Amat Berbahagia Tun Musa Hitam ke UiTM. Kehadiran ini memberikan semangat dan amat bermakna kepada kami warga UiTM. Jazakallah YAB Tun kerana memberi sokongan kepada program pagi ini. 3. Saya juga ingin merakamkan ucapan syabas dan tahniah kepada Fakulti Komunikasi dan Pengajian Media dengan kerjasama Institut Pemikiran dan Tamadun Islam Antarabangsa (ISTAC – Universiti Islam Antarabangsa Malaysia), serta Perpustakaan Tun Abdul Razak bagi penganjuran Simposium Memperingati 15 Tahun Pemergian Tan Sri A. Samad Ismail : Wartawan, Cendekiawan Awam, Negarawan ini. 4. Sesungguhnya, pengajuran simposium ini menunjukkan komitmen fakulti dan rakan strategik untuk menghargai cendekiawan yang telah banyak menyumbang jasa terhadap perubahan sosial di Malaysia.