Satu kajiselidik mengenai sambutan pengguna setempat terhadap Pasaraya Baitulmal Sentul, Wilayah Persekutuan / Ahmad Bakar...[et al.] - Bakar, Ahmad; Hashim, Mohamad; Ali, Juha; Othman, Mohd. Arif; Ahmad, Abu Bakar (1986)
Berdasarkan Banci Penduduk dan Perumahan 1980, penduduk Sentul adalah berjumlah 81,393. Sentul kini adalah satu kawasan yang sedang pesat membangun. Kedai-kedai runcit, pasar-mini dan pasaraya semakin bertambah. Dalam keadaan begini, persaingan untuk menguasai pasaran tidak dapat dielakkan dan dalam apa-apa persaingan hanya yang ter- baik sahaja yang akan menang. Mereka yang menang adalah mereka yang sensitif dengan kehendak-kehendak pengguna. Kajiselidik ini adalah kajiselidik mengenai aktiviti dan tingkahlaku, sikap dan pendapat, dan keinginan membeli pengguna. Adalah diharapkan, kajiselidik ini sedikit sebanyak dapat membantu Pasaraya Baitulmal bagi memajukan perniagaannya dengan menguasai pasaran yang lebih besar.