AKNC 2021 Universiti Teknologi MARA (Sarawak) : jaringan alumni dan kesukarelawan - UiTM, Cawangan Sarawak (Universiti Teknologi MARA, Sarawak, 2021)
UiTMCS menggunakan perancangan strategik sebagai perancangan induk dalam memastikan teras strategik universiti dicapai. Perancangan dibuat di semua peringkat pengurusan. Bermula dengan penetapan teras iaitu Global Excellence yang berkaitan dengan BT, perancangan dibuat berpandukan objektif strategik (OS-02, OS-04, OS-07 dan OS-08) dalam menjalankan inisiatif-inisiatif strategik yang telah berjaya memberi hasil berimpak tinggi dalam BT jaringan industri. Perancangan juga dibuat di peringkat bahagian di mana setiap bahagian membuat perancangan pelan tindakan yang terperinci bagi setiap inisiatif strategi BT. UiTMCS melibatkan semua peringkat pengurusan dalam membuat perancangan.