Analisa perbelanjaan makanan, perlindungan dan pengangkutan bagi penduduk bujang di negeri Pulau Pinang / ‘Imaaduddin Abdul Halim ... [et al.] - Abdul Halim, ‘Imaaduddin; Warris, Saiful Nizam; Che Saad, Muhammad; Mohd Radzi, Hisyam; Abdullah, Dahlan; Mohamad Japeri, Ahmad Zia Ul-Saufie (Unit Penerbitan JSKM, 2024)
Satu kajian telah dilakukan untuk analisa perbelanjaan penduduk bujang beragama Islam di negeri Pulau Pinang. Kajian ini dilakukan bertujuan mengenalpasti kos perbelanjaan meliputi makanan, perlindungan dan pengangkutan kerana ia merupakan perbelanjaan yang dominan. Metodologi kajian berasaskan kepada soal selidik yang diedarkan kepada oleh enumerator bagi memastikan responden kajian adalah bujang dan beragama Islam. Hasil kajian mengkategorikan perbelanjaan mengikut julat umur responden. Hasil kajian juga dapat membantu pihak berkuasa untuk dapatkan gambaran sebenar perbelanjaan penduduk bujang Islam di Pulau Pinang.