Pensyarah ACIS merangkul naib johan dalam Musabaqah Tilawah dan Hafazan Al-Quran Peringkat Negeri Sembilan 2024 / Nor Saadah Musa - Musa, Nor Saadah (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2024)
Pada 13-15 Februari 2024 bersamaan 3-5 Syaaban 1445H yang lepas, Ustazah Nor Saadah bt Musa, pensyarah Akademi Pengajian Islam Kontemporari (ACIS) Universiti Teknologi MARA (UiTM) Cawangan Negeri Sembilan, Kampus Seremban telah menyertai musabaqah tilawah dan hafazan al-Quran peringkat Negeri Sembilan. Alhamdulillah beliau telah dinobatkan sebagai naib johan kategori tilawah perempuan dewasa. Program telah berlangsung di Pusat Dakwah Islamiyah (PDI), Paroi. Perasmian majlis dan penyampaian hadiah telah diperkenankan oleh Yamtuan Besar Negeri Sembilan diiringi oleh Menteri Besar Negeri Sembilan. Majlis musabaqah tilawah dan hafazan al-Quran ini merupakan program tahunan yang dianjurkan oleh Jabatan Agama Islam Negeri/ Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAIN/JAKIM) menerusi penyertaan di peringkat zon/daerah dan negeri terlebih dahulu. Johan setiap peringkat akan mewakili negeri dan negara ke peringkat kebangsaan dan antarabangsa.