Masalah dan prospek PBS Securities Sdn Bhd / Shamsul Tamsir ... [et al.] - Tamsir, Shamsul; Abdul Jalil, Norliah; Abdullah, Jainim Laini @ Nurhanim; Osman, Baharuddin; Sh. Ading, Sh. Suhor (1985)
Kajian ini adalah dijalankan oleh lima orang pelajar-pelajar semester akhir kursus Diploma In Business Studies (Silibus Lama), Institut Teknologi MARA (ITM) Shah Alam, Selangor, sebagai salah satu daripada syarat yang mesti dipenuhi sebelum kursus ini ditamatkan. Tajuk ini dipilih memandangkan perniagaan jualbeli pasaran saham dan pelaburan saham adalah satu bidang perniagaan yang agak baru bagi kaum Bumiputera. Tujuan utama kajian ini dijalankan ialah untuk mendedahkan para pengkaji atau penyelidik kepada aktiviti-aktiviti perniagaan ditempat perniagaan sebenar dan dengan itu akan dapat merasakan suasana alam perniagaan jualbeli saham dan pelaburan saham. Selain daripada itu, kesimpulan-kesimpulan akan juga dibuat. Adalah juga diharapkan dengan penyelidikan ini masaalah-masaalah yang dihadapi oleh syarikat berkenaan akan dapat dikesan serta cadangan- cadangan untuk memperbaiki akan juga dikemukakan.