Transkrip wawancara bersama Encik Ibrahim bin Hassan dan Puan Zaiton binti Yazid usahawan / Nur Shahirah Hamzah and Nur Amirah Najihah Azman - Hamzah, Nur Shahirah; Azman, Nur Amirah Najihah (Perpustakaan Tengku Anis, 2023)
Temubual ini dilakukan bersama seorang pemilik perusahaan batik yang terkenal di Kelantan yang bernama Encik Ibrahim bin Hassan, yang berumur 68 tahun khususnya bagi merungkai mengenai penglibatan beliau dalam bidang perusahaan batik. Beliau sudah bertapak dalam industri perusahaan batik selama 53 tahun bermula dari tahun 1970 sehingga kini. Transkrip temubual ini telah diadakan di Lembah Sireh, Kelantan bermula 10 pagi sehingga 12 tengah hari pada tarikh 5 Julai 2023. Beliau masih bergiat aktif dalam perusahaan batik. Pelbagai peristiwa, ujian, masalah yang dihadapinya semasa bergiat dalam industri batik. Sejarah dan perjalanan Encik Ibrahim sebagai pengusaha batik boleh dijadikan inspirasi dan semangat untuk komuniti melalui temubual ini.