AKNC 2021 Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan: jaringan industri dan keusahawanan - UiTM, Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan (Universiti Teknologi MARA (UiTM), 2021)
Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan (FPHP) mengamalkan sistem pengurusan yang berlandaskan “humanistic management approach” atau pengurusan berorientasikan manusia/staf di dalam mencapai segala objektif dan perancangan strategik fakulti dan UiTM. FPHP diterajui oleh Profesor Dr. Salehuddin Mohd Zahari selaku Dekan FPHP, dibantu oleh Timbalan Dekan Hal Ehwal Akademik, Timbalan Dekan Penyelidikan dan Jaringan Industri (TDPJI), dan Timbalan Dekan Hal Ehwal Pelajar dan Timbalan Pendaftar.