Memori sedekad 2013-2023: Sarjana Muda Bahasa Gunaan (Kepujian) Bahasa Arab Komunikasi Profesional / Akademi Pengajian Bahasa UiTM - UiTM, Academy of Language Studies (Akademi Pengajian Bahasa UiTM, 2023)
Buku ini mengisahkan sejarah penubukan Program Sarjana Muda Bahasa Gunaan (Kepujian) Bahasa Arab Komunikasi profesional. Program ini memberi penekanan terhadap penggunaan komunikasi bahasa Arab dalam bidang kerjaya. Kursus yang ditawarkan meliputi linguistik Arab, Bahasa Arab untuk tujuan kerjaya, budaya, pengurusan, teknologi maklumat dan lain-lain.