Model kit i-BO / Suhaida Abu Bakar, Nor Hidayah Ali and Marhapizah Ismail - Abu Bakar, Suhaida; Ali, Nor Hidayah; Ismail, Marhapizah (Universiti Teknologi MARA, Kedah, 2019)
Usahawan di kalangan mahasiswa di institusi pengajian tinggi semakin banyak seiring dengan tuntutan ekonomi dan pembelajaran. UiTM juga banyak melahirkan ushawan-usahawan yang berjaya di kalangan pelajarnya seiring dengan temanya sebagai universiti keusahawanan. Objektif kit i-BO diperkenalkan adalah untuk memeberi kegahaman lebih dekat dan mesra kepada usahawan di kalangan di kalangan mahasiswa Uitm khususnya dan Institut Pengajian Tinggi lain amnya. Selain itu, kit ini diperkenalkan sebagai panduan dan asas dalam menjalankan perniagaan atas talian secara Islam di pasaran kecil. Ciri keistimewaan Kits i-BO memberi infomasi secara grafik dan menarik serta mudah untuk dibawa. Manual kit ini secara tidak langsung membantu para pelajar memahami perniagaan online berpandukan syariah sebelum menceburi bidang perniagaan kelak. Kebaikan Kits i-BO boleh digunapakai tanpa had, masa dan boleh dibawa serta boleh diamalkan. Kits i-BO berpotensi dijadikan bahan atau platform dalam mana-mana kursus keusahawanan di UiTM serta agensi-agensi luar.