Teks ucapan sempena International Conference on Contemporary Islamic Studies (ICIS 2023) / Prof. Datuk Dr. Shahrin Sahib @ Sahibuddin - Sahib @ Sahibuddin, Shahrin (2023)
Alhamdulillah segala puji dan syukur dipanjatkan ke hadrat Allah SWT, kerana dengan limpah kurnia-Nya, kita masih diberi kesempatan untuk bersama-sama dalam Program Persidangan Antarabangsa Pengajian Islam Kontemporari / ICIS 2023. 2. Tahniah saya ucapkan kepada pihak Akademi Pengajian Islam Kontemporari (ACIS), atas inisiatif penganjuran ICIS 2023, yang saya lihat penting sebagai satu platform membincangkan isu kontemporari di dalam bidang pengajian Islam.