Teks ucapan sempena majlis penyampaian insentif dan wang saku atlet UiTM ke temasya sukan SEA 2023, Kemboja / Prof. Datuk Ts. Dr. Roziah Mohd Janor - Mohd Janor, Roziah (2023)
Nama Universiti Tekonologi MARA sentiasa bersinonim dengan arena sukan negara. Atlet dan pasukan UiTM daripada pelbagai jenis sukan sering terpampang di media cetak dan elektronik melalui laporan kemenangan dan pencapaian melalui pertandingan yang telah disertai. Penyertaan atlet UiTM bukan sahaja pada peringkat kebangsaan bahkan turut menganggotai skuad negara di kejohanan antarabangsa seperti Sukan SEA, Sukan Asia, Sukan Komanwel dan kejohanan-kejohanan sukan peringkat antarabangsa yang berprestij.