Teks ucapan sempena majlis menandatangani memorandum of agreement antara Universiti Teknologi MARA, Malaysia dan Universitas Islam Negeri Sunan Kalijaga, Yogyakarta / Prof. Datuk Ts. Dr. Roziah Mohd Janor - Mohd Janor, Roziah (2023)
Alhamdulillah, syukur ke hadrat Allah S.W.T kerana dengan limpah kurnia dan rahmat-Nya kita dapat berkumpul untuk majlis menandatangani Memorandum Persetujuan (MoA) di antara Universiti Teknologi MARA (UiTM) Malaysia dan Universitas Islam Negeri Sunan Kalijaga (U.I.N. SUKA), Yogyakarta, Indonesia. Saya ingin mengalu-alukan kehadiran tuan puan dari Universitas Islam Negeri Sunan Kalijaga ke UiTM. Sekalung penghargaan dan terima kasih di atas permulaan jalinan hubungan dua hala antara UiTM dan U.I.N. Sunan Kalijaga. Tahniah diucapkan kepada Akademi Pengajian Islam Kontemporari (ACIS), UiTM di bawah pimpinan Dekan, Profesor Madya Dr Mohd Afandi Mat Rani, kerana telah berjaya mengambil langkah memperkukuh jalinan kerjasama antarabangsa ini.