Biografi tokoh alumni Fakulti Pengurusan Maklumat UiTM: Puan Norfardilla Mohd Nor / Siti Nor Aishah Amril ... [et al.] - Amril, Siti Nor Aishah; Sanusi, Nur Jasni; Mat Yatin, Saiful Farik; Ab Rahman, Azmi (Fakulti Pengurusan Maklumat, UiTM Kampus Puncak Perdana, 2021)
Artikel ini bertujuan untuk mengkaji sejarah hidup tokoh alumni Fakulti Pengurusan Maklumat Pn. Norfardilla Mohd Nor ketika beliau menjadi pelajar di Fakulti Pengurusan Maklumat UiTM dan juga sewaktu beliau bergelar Pustakawan di Perpustakaan Awam Negeri Kedah. Kajian ini dijalankan dengan menggunakan kaedah kualitatif iaitu dengan menemubual tokoh tersebut dengan menggunakan platform atas talian Zoom. Hasil kajian mendapati beliau menjadi pelajar dalam bidang Diploma Lanjutan Sains Perpustakaan dan Maklumat di Fakulti Pengajian Maklumat di UiTM Shah Alam selama 4 tahun. Setelah menamatkan pengajian dan selesai menjalani latihan praktikal beliau terus mendapat tawaran berkhidmat di Perpustakaan Awam Negeri Kedah di Bahagian Perkhidmatan Pengguna dan seterusnya dinaikkan pangkat menjadi Ketua Sektor Pengurusan dan Perancangan di Perpustakaan Awam Negeri Kedah. Sebagai seorang yang ceria dan tidak suka memikirkan hal-hal yang remeh, menjadikan beliau seorang yang berfikiran kehadapan dan sentiasa positif untuk mengharungi cabaran dalam hidup. Keyakinan dan usaha beliau menjadikan diri beliau sekarang di mana beliau sendiri tidak pernah jangkakan.