Biografi lagenda bola sepak negara : Kamarul Zaman Yussoff / Abigail Alexander ... [et al.] - Alexander, Abigail; Athira, Dayang Nur Jazmine; Yunus, Mohd Nizam; Mat Isa, Azman (Fakulti Pengurusan Maklumat, UiTM Kampus Puncak Perdana, 2020)
Penyelidikan ini berdasarkan pengalaman dan pencapaian seorang individu yang merupakan seorang tokoh ataupun lagenda dalam bidang sukan negara sepanjang pembabitan beliau di dalam arena sukan. Maklumat yang terdapat di dalam penulisan artikel ini adalah berdasarkan kajian literatur dan sejarah lisan yang telah dilakukan bersama Kamarul Zaman Yussoff iaitu bekas pemain bola sepak negara. Pengalaman serta pencapaian beliau ini dapat dijadikan manfaat serta memberikan kesan kepada orang ramai terutamanya bagi mereka yang melibatkan diri dalam bidang yang sama seperti beliau. Penulisan artikel ini memberi fokus terhadap beberapa perkara seperti, memberi pendedahan mengenai peranan serta sumbangan tokoh dalam bidang yang diceburinya dan kehidupan beliau selepas bersara dari bidang tersebut. Oleh itu, segala maklumat di dalam artikel ini diharapkan dapat membantu menambah kajian literatur mengenai sejarah hidup seorang bekas lagenda sukan negara.