Bidang sukan sepak takraw negara dari perspektif Azhar Haji Sarabini / Nuradila Mohd Noor ... [et al.] - Mohd Noor, Nuradila; Mohd Maliki, Qurratull Aini; Jamaluddin, Aniza; Kamarudin, Hanis Diyana (Fakulti Pengurusan Maklumat, UiTM Kampus Puncak Perdana, 2020)
Selain daripada pembacaan dan kajian terdahulu oleh penulis terhadap tokoh, ia juga berasaskan kepada hasil temubual yang telah dibuat bersama tokoh iaitu Azhar Bin Haji Sarabini yang merupakan seorang jurulatih dalam bidang sukan sepak takraw skuad kebangsaan. Ia bermula dengan kecekalan beliau dalam mengharungi tahap-tahap yang telah ditetapkan oleh Persatuan Sepaktakraw Malaysia untuk memperoleh lesen sebagai seorang jurulatih kebangsaan. Di samping itu juga, Semangat beliau yang tidak pernah pudar telah membawa beliau ke tahap yang lebih selesa hingga ke hari ini. Semangat ini perlu diterapkan dalam diri setiap generasi muda supaya tidak mudah mengalah dan berputus asa terhadap cabaran yang dihadapi demi mencapai matlamat diri. Selain itu, beliau juga berjaya menghasilkan lima buah buku mengenai dengan sukan sepak takraw yang dapat dijadikan rujukan oleh semua masyarakat pada masa kini.