Biografi lagenda emas sepak takraw negara: Awalludin Bin Abdul Hamid / Fauzana Ali Nurul ... [et al.] - Ali Nurul, Fauzana; Desa, Izzati; Bunawan, Ap-Azli; Azman, Kamarul Azwan (Fakulti Pengurusan Maklumat, UiTM Kampus Puncak Perdana, 2020)
Artikel ini selain berasaskan sumber daripada pembacaan dan kajian penulis terhadap tokoh, juga berasaskan kepada sumber lisan yang telah dijalankan bersama bintang sukan sepak takraw negara pada suatu ketika dahulu iaitu Awalludin Bin Abdul Hamid yang telah menceritakan tentang latar belakang beliau sebagai bekas pemain sepak takraw negara. Penceritaan ini bermula dari kisah latar belakang kehidupan, alam persekolahan dan pertukaran bidang daripada sukan badminton kepada sukan sepak takraw. Selain penceritaan tentang penglibatan, beliau juga berkongsi pengalaman semasa menyertai kejohanan- kejohanan sepak takraw di dalam dan luar negara. Artikel ini juga menceritakan tentang aktiviti beliau selepas bersara daripada menjadi pemain sepak takraw negara.