Pasca siswazah di tahun 2022 / Dr. Alhan Farhanah Abd Rahim - Abd Rahim, Alhan Farhanah (Unit Penerbitan PPKE, 2023)
Tahun 2022 menyaksikan pertambahan pelajar pascasiswazah secara mod penyelidikan samada di peringkat Ijazah sarjana mahupun Ijazah kedoktoran. Pada kemasukan semester Mac2022, seramai 6 pelajar CEEE750(MSc) mendaftarkan diri. dan pada semester Oktober 2022, terdapat 5 pelajar CEEE750(MSc) dan 4 pelajar CEEE950(PhD) yang mendaftarkan diri. Secara keseluruhan pelajar pascasiswazah yang aktif di Pengajian Kejuruteraan Elektrik (PKE), UiTM Cawangan Pulau Pinang pada tahun 2022 adalah seramai 50 orang pelajar (28 MSc dan 22 PhD). Dengan bilangan pelajar pascasiswazah yang ramai ini merancakkan aktiviti penyelidikan di PKE.