Wartawan terbilang pada tahun 1980an: Saodah Ismail / Nurul Hidayah Roslan ... [et al.] - Roslan, Nurul Hidayah; Osman, Nur Farhana; Ahmad, Mohd Nazir; Samsudin, Ahmad Zam Hariro (Fakulti Pengurusan Maklumat, UiTM Kampus Puncak Perdana, 2019)
Artikel ini berdasarkan kepada sumber utama iaitu sumber lisan. Artikel ini membicarakan tentang perjalanan dan pengalaman seorang wartawan hiburan di Malaysia dalam bidang kewartawanan dan nama beliau masih lagi dikenali sehingga ke hari ini. Banyak perkara yang dikongsikan dalam artikel ini iaitu Saodah Binti Ismail atau lebih dikenali dengan panggilan Kak Odah. Antaranya, mengenai kisah latar belakang, penglibatan dalam kewartawanan di Malaysia dan pencapaian dan anugerah yang dicapai oleh Puan Saodah Ismail. Kini, beliau merupakan seorang wartawan dan seorang penulis buku sepenuh masa.