Sedekah membawa berkat / Suhaila Sharil and Nur Faathinah Mohd Roshdan - Sharil, Suhaila; Mohd Roshdan, Nur Faathinah (Universiti Teknologi MARA, Negeri Sembilan, 2023)
Tanggal 3 April 2023, satu program telah dilaksanakan oleh Semilang Bidara untuk mengedarkan 300 pek bubur lambuk kepada siswa-siswi Universiti Teknologi MARA Cawangan Negeri Sembilan Kampus Rembau. Program ini mendapat kerjasama daripada pelajar-pelajar kursus N5HPD233D iaitu Khidmat Masyarakat. Pelajar-pelajar telah diberi taklimat terlebih dahulu oleh pensyarah yang bertanggungjawab iaitu Ustazah Suhaila Sharil di Pusat Islam pada jam 5 Petang setelah selesai solat Asar. Tepat jam 5.30 petang, 300 pek bubur lambuk telah tiba dengan sebuah kenderaan MPV yang dibawa oleh Puan Nur Faathinah Mohd Roshdan bersama suaminya. Pelajar pelajar mengumpulkan makanan-makanan tersebut di meja-meja yang terletak di Pusat Islam. Tiga kumpulan telah dibahagikan untuk memudahkan pengagihan bubur lambuk tersebut iaitu di Medan Selera, Susur Gajah dan perkarangan kolej serta Pusat Islam. Kebanyakan para pelajar telah selesai menjalani kelas pada jam 6 petang dan beredar meninggalkan fakulti menuju ke Susur Gajah.