Menelusuri keunikan Baba Nyonya Melaka / Khairunnisa Zulkefli ... [et al.] - Zulkefli, Khairunnisa; Che Pi, Nor Hidayah; Ahmad, Mohd Nazir; Hashim, Husain (Fakulti Pengurusan Maklumat, UiTM Kampus Puncak Perdana, 2019)
Artikel ini adalah berdasarkan sumber lisan tentang penyelidikan masyarakat Baba Nyonya yang menetap di Melaka. Artikel ini juga hasil temubual dari seorang tokoh iaitu Tuan Tan Tiang Chuan yang merupakan Pengerusi Persatuan Peranakan Cina Melaka serta isteri beliau iaitu Puan Tin Chin Neo. Selain itu aspek sejarah penghijrahan, kefahaman dan kepercayaan serta adat dan budaya masyarakat Baba Nyonya di Melaka juga dibincangkan.