Mie Gajah Putih: tok dalang wayang kulit Kelantan / Mohd Nizam Yunus ... [et al.] - Yunus, Mohd Nizam; Alias, Nur Amanina; Hadzim, Mohamad Syazwi; Azman, Kamarul Azwan (Fakulti Pengurusan Maklumat, UiTM Kampus Puncak Perdana, 2017)
Artikel ini berkisar mengenai kajian yang dilakukan terhadap wayang kulit Kelantan. Objektif utama yang ingin dicapai di dalam artikel ini adalah bagi mendapatkan gambaran sebenar mengenai sejarah dan latar belakang wayang kulit Kelantan. Proses mengkaji dan menganalisa keseluruhan cerita tersebut meliputi sejarah, watak, bahasa dan juga muzik. Artikel ini turut menyentuh serba sedikit mengenai latar belakang serta penglibatan Encik Mohd Suhaimi sebagai Tok Dalang wayang kulit Kelantan. Selain itu, beliau turut menceritakan mengenai definisi wayang kulit, jenis wayang kulit dan watak-watak patung wayang kulit. Seterusnya, beliau juga turut berkongsi pengalaman beliau sebagai tok dalang wayang kulit.