Zapin: biografi Ab Razak Bin Rahmat, Yang Dipertua Persatuan Penggiat Zapin (Pe-ZAPIN) Negeri Johor / Saiful Farik Mat Yatin ... [et al.] - Mat Yatin, Saiful Farik; Mohd Saidi, Noriya Suhada; Daud, Nur Safiqah; Ahmad, Abdul Rahman
Artikel ini berkisar tentang pengalaman dan perjuangan seorang tokoh tarian zapin iaitu Encik Ab Razak Bin Rahmat yang merupakan Yang Dipertua Persatuan Penggiat Zapin Negeri Johor (Pe-ZAPIN). Data kajian ini diperoleh melalui dokumentasi lisan. Antara perkara yang disentuh di dalam artikel ini melibatkan latar belakang dan pengalaman beliau dalam memperjuangkan irama muzik tradisional zapin, asal usul dan maksud gerakan tarian zapin dan sejarah penubuhan Pe-ZAPIN. Turut dibincangkan adalah cabaran dan halangan yang telah beliau lalui dalam memperjuangkan tarian tradisional ini.