Teks ucapan sempena sesi perjumpaan bersama Profesor Emeritus Datuk Dr. Raduan Che Rose Pengerusi Lembaga Pengarah Universiti dan Pengurusan Kanan UiTM / Prof. Datuk Ts. Dr. Roziah Mohd Janor - Mohd Janor, Roziah (2023)
Terlebih dahulu, saya dan warga UiTM mengalu-alukan kehadiran Yang Berbahagia Profesor Emeritus Datuk Dr. Raduan Che Rose dan mengucapkan tahniah di atas lantikan sebagai Pengerusi Lembaga Pengarah Universiti. Kita berada di sini pada hari ini sempena sesi perjumpaan antara Pengerusi Lembaga Pengarah Universiti bersama Pengurusan Kanan UiTM. Untuk makluman, Datuk Dr. Raduan mempunyai pengalaman luas dalam pengurusan institusi pendidikan tinggi dan banyak melibatkan diri sebagai pemimpin utama di universiti awam dan swasta termasuk pergerakan persatuan akademik negara.