Teks ucapan sempena majlis sanjungan budi Yang Berbahagia Profesor Dr. Ahmad Sazali Hamzah Rektor UiTM Cawangan Selangor / Prof. Datuk Ts. Dr. Roziah Mohd Janor - Mohd Janor, Roziah (2023)
Alhamdulillah, bersyukur kehadrat Allah S.W.T atas segala kurniaan-Nya, dapat kita berkumpul dalam Majlis Sanjungan Budi pada petang ini sempena meraikan persaraan Prof. Dr. Ahmad Sazali Hamzah yang mana, hari ini merupakan hari terakhir perkhidmatan beliau. Untuk makluman, Prof. Dr. Ahmad Sazali Hamzah, merupakan seorang sahabat yang telah lama saya kenal. Kepada yang pernah bekerjasama dengan beliau, pasti mengakui bahawa beliau seorang yang berkepimpinan dan berwibawa dalam bidang penyelidikan. Sepanjang 35 tahun perkhidmatan di UiTM, pelbagai jawatan penting pernah disandang bermula dari lantikan sebagai Koordinator di IRDC yang kini dikenali sebagai Institut of Research Development, kemudian dilantik sebagai Dekan Fakulti Sains Gunaan dari tahun 2003 sehingga 2005.