Kajian perancangan tempat letak motosikal rumah pangsa. Kajian kes : rumah pangsa Seksyen 16 dan Seksyen 17 Shah Alam / Razali A. Rahman - A. Rahman, Razali (Faculty of Architecture, Planning & Surveying, 1994)
Tempat letak motosikal adalah merupakan satu kemudahan yang amat penting temtamanya kepada pengguna motosikal. la dimana pengguna dapat menempatkan motosikal pada satu-satu tempoh masa samada panjang ataupun pendek.Kawasan rumah pangsa seperti di Seksyen 16 dan 17 merupakan satu kawasan kediaman berdensiti tinggi yang mempunyai bilangan pen^;una motosikal yang ramai.Ini sekaligus mempunyai permintaan yang tinggi terhadap ruang tempat letak motosikal.