Teach2gather: membantu meningkatkan minat dalam mempelajari Matematik dengan lebih berkesan / Nor Fauzian Kassim ... [et al.] - Kassim, Nor Fauzian; Cally, Peaceca; Mohammad Azizi, Nur Adiniy Fikriyah; Arifful Nizam, Farah Syazwani; Yang, Loh Sheng; Norhazeli, Farah Najwa (2023)
Pengajaran dan pembelajaran secara konvensional menyebabkan murid kurang minat terhadap mata pelajaran Matematik (N. A. Ramlan, Dayang Tiawa, 2012; Wijayanti, 2016; Fauziah & Shaharuddin, 2020). Murid berasa bosan menggunakan buku teks dan terpaksa menyiapkan latihan Matematik setiap hari. Penggunaan bahan pengajaran yang menggunakan teknologi dan Web 2.0 tools akan menarik minat murid terhadap Matematik. Oleh yang demikian, satu produk inovasi yang dihasilkan dinamakan sebagai Teach2Gather untuk membantu murid agar meminati Matematik dan tidak lagi berasa bosan malah dapat mempelajari Matematik dengan lebih menarik dan berkesan.